Närområdet Kor på bete vid ett Buddhistaltare


Området kring Huay Yang är mycket naturskönt vilket de två nationalparker som ligger i området vittnar om, en några kilometer upp i bergen och en ett par kilometer norrut längs med kusten. Det närmaste området kring byn är en blandning av skog, jordbruk och odlingar av bland annat kokosnötter och ananas. Grannbyn Thap Sakee som gett distriktet sitt namn är också det är en fiskeby som p g a den fina jordmånen är känd för sina fina kokosnötter och fruktodlingar.

Provinshuvudstaden Prachuap Khiri Khan ligger drygt två mil norr om Ban Huay Yang och har ca 15000 invånare. Staden är gammal men övergavs 1767 då kungadömet Ayutthaya föll, och återuppbyggdes 1845. Centrum är ganska litet och här är få turister. Utbudet av affärer och restauranger är stort, inklusive mer än tjugo klädaffärer och en gigantisk lampaffär, och här finns även en golfbana längs med den fantastiska lagunstranden Manao Beach. Här finns också en stor marknad och en turistbyrå som gärna hjälper till och det anordnas också diverse rundturer från stan. Mitt i centrum ligger det vackra tempelberget, också kallat apberget eftersom där bor vilda apor som på kvällarna kommer ner och dricker och badar i fontänen nedanför.

Hua Hin är den äldsta turistorten i Thailand. Här är det mycket turister, både utländska och rika thailändare, och utbudet är anpassat efter det. Här finns flertalet golfbanor, barer, sportaktiviteter, rundturer, lyxhotell och allt annat man kan förvänta sig av en modern turistort. Detta gör också att priserna är något högre än på andra ställen i området. Stämningen här är något lugnare än på andra turistorter och nattlivet inte lika hektiskt.

HEM
Apberget
Apberget i Prachuap Khiri Khan.
Apor
Två av apbergets invånare.
Nattmarknad i Hua Hin
Nattmarknad i Hua Hin.Mer om närområdet:
Info Prachuap Khiri Khan
huahin.se

 

 

Senast uppdaterad 130113