Så här reser du enklast och billigast
Stationen
Stationen i Ban Huay Yang.


Smidigaste sättet att ta sig till Ban Huay Yang är att flyga via Bangkok, alternativt Phuket, därifrån kan du ta dig vidare med inrikesflyg till Hua Hin eller åka buss, tåg eller taxi direkt till Ban Huay Yang. Det finns planer på direktflyg från Stockholm till Hua Hin men det är ännu ej klart. Att flyga till Thailand kan vara rätt dyrt, billigast kommer du undan om du väljer att ta en sista minuten under lågsäsong. Då kan du komma undan med fyra- till femtusen för en tur och retur på upp till fyra veckor. Detta kompenseras av att allt är väldigt billigt när du väl kommit hit. En taxi från Bangkok till Huay Yang, ca 30 mil, kostar runt 700-800 kr om du t ex åker med Nung taxi service som är baserad i Ban Huay Yang (kontaktinfo i högerspalten). Buss samma sträcka kostar ca 20 spänn och tåg allt mellan 10 och 50 kr. Om du ska ta bussen eller tåget så gå in på något turistkontor så fixar de med biljetter och transport till avgångsplatsen. Detta tar de givetvis lite extra för, men inte mycket, och det är värt det då det kan vara ganska besvärligt att lösa på egen hand. Passa på att stanna ett par dagar i Bangkok, det är en enormt spännande stad, hotell är billigt och ofta ingår ett par nätter i flygbiljetten.

För kortare turer i städerna så ta gärna en tuktuk, en slags moppetaxi, det kostar inte många kronor och är rätt trivsamt. Tuktukförarna är dessutom mästare på att gena över trottoarer och genom gränder och undviker på så vis trafikstockningarna som man lätt fastnar i, framförallt i Bangkok, om man tar en vanlig taxi. De hjälper också gärna till med lite allt möjligt men de kan ha en tendens att köra dig till helt andra ställen än dit du vill, eftersom de får provision från vissa butiker, klubbar och restauranger. Men om det skulle hända så är det bara att be dem köra vidare dit du ska.

Tågen går både norr och söderut från stationen i Huay Yang dagligen. Motorvägen från Bangkok, som håller mycket hög standard, går strax utanför och fortsätter söderut. Därifrån avgår det bussar upp till tjugofem gånger dagligen. Taxi är lätt att få tag på i byn och blå lokalbussar stannar lite här och var. Överallt där det finns vatten finns det båtar och de är ofta glada att få köra er vart ni vill för en billig penning.

I byn finns det också skotrar, mopeder, cyklar och liknande att hyra vilket kan vara bra om man vill se något mer av byn än stranden, poolen och de mest närliggande restaurangerna, då avtånden då blir rätt stora. Vid högsäsong kan man pröva att förboka en skoter hos t ex Nung Taxi service vars kontaktuppgifter du hittar i högersplaten. Tänk på att det är vänstertrafik!

Utanför Prachuap Khiri Khan finns en flygplats som är under uppbyggnad där man kan hyra ett åttasitsigt privatplan som flyger er vart ni vill inom Thailand.

HEM
Tuktuk
Tuktuk är billigt och smidigt.
Med buss på motorvägen
På väg med buss längs med motorvägen.
Motorvägen utanför byn
Motorvägen utanför Huay Yang.
Mer om att resa till och i omådet:
Bokasmart.se
eBilhyra
Bangkoks flygplats
Nung Taxi
Hua Hin Thailand International Airport

 

 

Senast uppdaterad  130113