Vädret i området
Stranden utanför Jack's
Mer sol och behagligare temperatur än på de flesta andra håll i Thailand.


Temperaturen här är ca 2-5 grader lägre än den i t ex Phuket och nederbörden är bara hälften. Att temperaturen är lägre är i de här trakterna bra då det kan bli olidligt hett i Thailand. Årsmedeltemperaturen i provinsen kommer ändå upp i 28,2 grader, vilket är mer än nog.

Man kan säga att det finns tre årstider. Det är den varma säsongen som är mars till mitten på maj då det är väldigt varmt, 25-34 grader, och lite nederbörd. Regnperioden från maj till oktober då det är något svalare, 24-32 grader, och nederbörden är riklig. Detta är inte så farligt som det låter för här droppar det inte i dagar i sträck, som i Sverige, utan istället kommer det kraftiga skurar och är däremellan ofta fint väder. Fast vill man sola och bada ska man nog undvika september-oktober då det regnar som värst. Den tredje årstiden som är den behagligaste perioden är den svala säsongen, som infaller i november till februari, då nederbörden är lika med noll och temperaturen ligger mellan 21-32 grader.

Kort sagt, står man ut med en och annan regnskur, vilket kan vara rätt skönt i hettan, så kan man åka hit när som helst, men är man helalergisk mot regn på semestern är det november till april som gäller.


Medelnederbörd och medeltemperatur
Medeltemperaturer och medelnederbörd.
HEM
Vädret just nu!
Bakgrundsbilden visar vädret
Lokal tid (klicka för prognos).


Senast uppdaterad 091220