Ban Huay Yang
Orchidstranden och strandrestaurangen.

Orchidstranden med strandbaren i bakgrunden.


Ban Huay Yang är en mysig liten fiskeby där man ständigt möts av glada och leende thailändare i en lugn och lantlig miljö, trettio mil söder om Bangkok och fyrtio mil norr om Phuket. Fisket i byn sker på nätterna efter mörkrets inbrott, som infaller mellan sex och sju, då havet fylls av ljuset från fiskebåtarnas lanternor. Byn har inga hotell och är genuint thailändsk och relativt oexploaterad, bortsett från de små turistbyar som ligger utspridda här och var i området. Den milslånga stranden är fri från horder av turister och bortsett från någon enstaka turist utanför någon av de mindre resorter, som hyr ut Bungalows, och de barn som brukar komma ner efter skolan och dyka från fiskepiren, så du kan ha stranden nästan helt för dig själv

Huay Yang ligger i distriktet Thap Sakee, som också är en av de närmaste byarna. Distriktet har elva minde byar varav Huay Yang och Thap Sakee var två av de första. Provinsen heter Prachuap Khiri Khan och består av åtta liknande distrikt. Prachuap Khiri Khan är också namnet på provinsens huvudstad, som dessutom är närmsta stad och ligger två mil norr om Huay Yang.

I centrum finns många affärer och restauranger. Det finns det mesta man kan tänkas behöva som mataffärer, apotek, postkontor, resebyrå, järnvägsstation, busstation, Internetcafé, tvättinrättningar, flera marknader och mycket annat. Byn har också två större Buddhistiska tempel.

HEM
Hamnen
Fiskebåtar i flodmynningen.
Jack's Resort
Jack's Resort and beach Restaurant.

Utsikt från en av strandrestaurangerna.
Karta
Klicka för större karta.Mer om Ban Huay Yang:

 

 

Senast uppdaterad  120828